Lustrum Aktiviteiten

Dit jaar bestaat de Doornse Historische Vereniging “Thorheim” 35 jaar. Wij zullen dan ook dit jaar verschillende evenementen organiseren om dit lustrum te vieren.

“Thorheim” presenteert nieuwe banner op Koningsdag
Vooruitlopend op een aantal evenementen in dit lustrumjaar onthulde het bestuur van Doornse Historische Vereniging “Thorheim” onlangs een prachtige banner. Deze zal op Koningsdag ook te zien zijn in het kraampje van onze historische vereniging in het park van Huis Doorn. Daar beantwoorden de vrijwilligers van de Oudheidkamer –hét historisch informatie- en documentatiecentrum van de vereniging- al je vragen over de historie van Doorn. Natuurlijk kun je je ook aanmelden als lid van onze levendige vereniging.

Lustrumboekje “Doorn in oude ansichtkaarten en in eigentijdse foto’s”
Teneinde informatie voor zijn scriptie te bemachtigen, nam toenmalig student Roland van Barneveld in 1988 het initiatief om een historische vereniging op te richten.

Ter gelegenheid van de 35e verjaardag van onze vereniging heeft Jan Rijksen het lustrumboekje ‘Doorn in oude ansichtkaarten en in eigentijdse foto’s’ samengesteld. Hierin staan oude ansichtkaarten van objecten in Doorn afgebeeld, tezamen met een foto die recent vanaf dezelfde plaats is genomen.

Tijdens de lustrumreceptie op 10 mei jl. overhandigde erelid Roland van Barneveld deze speciale uitgave aan wethouder Karin Oyevaar, die het belang van de geschiedenis van Doorn nog eens onderstreepte. Want het is mooi dat de verhalen en foto’s bewaard blijven voor ons nageslacht, aldus de wethouder van Kunst en Cultuur. Ook samensteller Jan Rijksen ontving onder toeziend oog van het bestuur, Ien en Dien en 50 genodigden een exemplaar uit handen van Roland.

Het lustrumboekje is in de Oudheidkamer te koop voor € 5,-.